Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 13:50 - Защо няма повече светлина?...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4928 Коментари: 9 Гласове:
36

Последна промяна: 13.01.2014 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
10 велики изобретения от Никола Тесла

imageНай-известните изобретения на Никола Тесла са свързани с енергетиката и разпространението на свободна енергия. С годините все повече хора разбират играта на правителствата и световните финансови организации, а заедно с това набира популярност и историята на Никола Тесла с неговите постижения. Хората, получили допълнително образование извън стандартната система, стигат до нова информация, за да сглобят големият пъзел. Всички тези постижения са изиграли своята ключова роля в живота ни.

 

Радио предаване и радио вълни

Въпреки, че Джулиано Маркони [Guglielmo Marconi] е признат за откривател на радиото, както и повечето хора днес така смятат, Тесла всъщност използвал принципа години преди него. Никола Тесла твърди, че радиовълните са една друга електро-магнитна честота. Въпреки, че Тесла има два подадени патента от 1897 до 1904 г. за предаване на радио вълни [US-645576, US-649621], патентното бюро решава да награди Маркони с “изобретател на радиото”. [Ако трябва да сме точни, Маркони използвал осцилатор на Тесла за радиото си]. Такъв парадокс може да има общо с факта, че по това време спонсори на Маркони са Томас Едисън [Thomas Edison] и Андрю Карнеги [Andrew Carnegie]. Тези обстоятелства със сигурност са улеснили решението на американското правителство, като прескочи изплащането на патентните такси, споменати от Тесла за използване на технологията.

 

Променлив ток [AC]

Това е причината за голямата сензация на световното изложение в Чикаго през 1893 г.. Едисън и Тесла имат различно виждане за това как енергията трябва да се произвежда и разпространява. Според Едисън постоянният ток [DC] е по-евтин и безопасен. Той публично убива животни в демонстрации с променлив ток, за да покаже на хората колко опасен е. В отговор на това е известният случай, когато Тесла позволява през тялото му да премине високо напрежение от променлив ток, държейки в ръката си лампа, която засиява.

Идеята на Никола Тесла била за истински по-евтин ток, по-ефикасен пренос на енергия и по-голяма безопасност. Въпреки десетилетия наред мръсен бизнес, откраднати идеи и патентно потискане от страна на Едисън и неговите богати приятели, днес в цял свят за генериране и пренос на енергия се използва системата на Тесла.

 

Асинхронен електро-двигател

В последно време името на Тесла стана доста популярно от електромобилите с марка “Tesla Motors”. Със създаването на асинхронния двигател през 1930 г., Тесла променя индустриалният свят завинаги. Днес този тип двигатели се използват навсякъде – вентилатори, инструменти, водни помпи, дискови устройства, часовници и много други.

 

Роботика и автоматизация

Никола Тесла стига до заключението, че всички действия на индивида са подтиквани от външни импулси.

“За всяка моя мисъл и действие има външна причина, всекидневно върша неща за лично удовлетворение. Аз съм машина, надарена със силите на движението, която реагира на външни стимули.” – Никола Тесла

С това си твърдение поставя основите на роботиката като запазва човешкият фактор. Тези машини имат своите недостатъци – не могат да растат и да се размножават. Виждането му за бъдещето е пълно с роботизирани коли, андроиди и автоматизирана механика. Повече за автоматичните и сензорни системи може да прочетете в книгата “Serbian Journal of Electrical Engineering, 2006 [PDF]

 

Рентгенови лъчи [X-Rays]

Електромагнитните йонизиращи лъчения са добре проучени още през 1800 г., но Тесла изследва целия спектър. Всичко от “Кирлиановата фотография” – която има възможността да документира жизнената сила на живите организми [изображения на аурата], - чак до рентгеновите лъчи, които днес се използват в медицинската фотография. Откритията си Тесла прави, изхождайки от убеждението, че Вселена предлага всичко, от което имаме нужда, ние трябва само да използваме ума си, за да създадем устройства, улавящи потенциала , който ни се предлага.

 

Лазерен лъч

Тесла е изобретател на лазерният лъч, явяващ се един ярък пример как геният на учен може да бъде използван за добро и за зло. Технологията се използва в медицината за различни процедури и операции, дава възход на съвременната цифрова и дигитална индустрия, намира приложение и в промишлеността при металорежещи машини, измервателни уреди и много други. Но тази иновативна технология си има и своята тъмна страна – лазерно насочване на снаряди, плазмени оръжия или пък “лъч на смъртта” [Death Ray] като този от “Междузвездни войни”.

 

Осветление и светлина

image

 

 

Никола Тесла използва луминесцентни лампи в лабораторията си 40 години преди индустриалният свят да ги преоткрие. На едно изложение показва огъната във формата на буква луминесцентна лампа – това е първата неонова лампа. От всички негови творения обаче Тесла- бобината [Tesla Coil] остава най-впечатляващото и противоречиво устройство. Устройство, на което съвременната индустрия има интерес да крие потенциала. То лежи в концепцията за свободната енергия – планетата Земя е голям електромагнит, който може да генерира електромагнитни честоти. Трябва да създадем приемник, за да уловим тази енергия, също както радио-вълните и светлината, идваща от Слънцето. Тъй като светлината също е електромагнитна вълна и Тесла бил наясно с това, вярвал, че енергията от Слънцето може да се улови с антена – е, бил е прав.

 

 

Дистанционно управление

image

 

 

Това устройство произлиза от радиото на Тесла. Патент с номер 613809 се отнася за първата дистанционно управляема лодка, демонстрирана през 1898 г.. Няколко големи батерии, радио-управляеми прекъсвачи, контролиращи електродвигателя и руля на лодката. От дистанционното за телевизора до радио-управляемите бойни машини, днес технологията е навсякъде.

 

Радио комуникация и неизчерпаема свободна енергия

Последната сламка на властта и елита

“Енергия, която не може да се измерва и контролира е лоша енергия. Свободна? Никога!” – Джей Пи Морган [J. P. Morgan]

Тесла е спонсориран със 150 000 щатски долара, за да изгради кула, която ще използва естествените честоти на нашата планета и Вселена. Съоръжението ще изпраща широк кръг от информация навсякъде по света – гласови съобщения, изображение и текст. Това е първата в света безжична мрежа, която трябвало да свърже всички хора по света, предлагайки глобална комуникация и свободна енергия. Всички знаем как е завършила тази история.

 

Вероятно хиляди идеи са загубени или стоят неразкрити, но разглеждайки стотиците патенти на Никола Тесла придобиваме бегла престава за великите намерения и утопични идеи за общо благо и свободни ресурси. Ако желаете да научете повече за истината около Никола Тесла, търсете в публичните пространства и форуми, а не  във “високо образованите“ институции, които са спонсорирани от същите фамилии, попречели му да осъществи идеите си, фамилии управляващи света и до днес.

 

Публикуване на докладите на Тесла към проучването и техническите данни за пренасяне електроенергия в йоносферата със съоръжение, наречено Wardenclyffe, е най-важната стъпка към разкриване истината за свободата на информацията и енергията.

Моля гласувайте и разпространявайте тази информация за да достигне до възможно повече хора. Всеки трябва да е наясно с възможностите, които имаме, но не ни се предоставят. Повече информация относно петицията за освобождаване техническите чертежи и резултатите от експериментите на Тесла може да намерите в сайта на организацията “Release Teslas Research”.

fresh-science.com/technology/10-veliki-izobreteniya-ot-nikola-tesla/

ПП: За съжаление, науката е подчинена на политиката и на бизнеса...
Повечето хора се кланят и слугуват /робуват/ на политици, лидери, завоеватели, корпорации и други "величия" от тъмния свят, а нехаят към създателите на общочовешки духовни и материални блага, ценности...

Повече инфо за Н. Тесла -
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0
За приноса на българи в технологиите -
www.obekti.bg/chovek/nauka/10859-10-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B5%D0%BC,-%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8






Гласувай:
37


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздрав!
13.01.2014 14:26
Много ценен постинг, благодаря ти!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Руснаците пък смятат, че открив...
13.01.2014 17:20
Руснаците пък смятат, че откривателя на падиото е А.С.Попов, ха сега де:)))
До като политиците се бият за славата на откритието, без да го спуват, то конкуренцията в бизнеса се често се явява по-голямата пречка за реализацията им.
цитирай
3. mt46 - -
13.01.2014 17:54
16:06 - silipili
цитирай
4. mt46 - И аз ти благодаря за отзива!...
13.01.2014 18:02
batogo написа:
Много ценен постинг, благодаря ти!

Разбира се, има и много псевдоучени, стада от учени-бюрократи...
"... Проблем+проблем+проблем-мисъл
е = на мъдър трактат.
Цитат+цитат+цитат+преписал
е = на тежък доклад.
Катедра+поза+име+нищо
е = на учен велик.
А фраза+фраза+фраза х 300
е = на роден език.
Куплет+куплет+куплет - дарба
е = на автор признат.
Човек+прилежност+труд+заплата
е = на бройка от щат.
"Не тъй!"+"А как?"+"Ей тъй!"+"Да, ясно!"
е = на сложен диспут.
Бумажка+друга+100 х 1000
е = на творчески труд..."
Добри Жотев - из "На гости у дявола" /1962 г./
цитирай
5. stela50 - Поздрави за постинга !
13.01.2014 19:58
Учените откриватели, създатели, изобритатели
движат човечеството напред с хуманни цели ...
Друг е въпросът за приложението им...
С интерес прочетох.
Приятан вечер !
цитирай
6. mt46 - Да, официално Попов се смята за откривател на радиото... Намерих повече инфо по въпроса...
13.01.2014 20:26
[quote=kasnaprolet9999]Руснаците пък смятат, че откривателя на радиото е А.С.Попов, ха сега де:)))...
Кратка история за изобретяване на радиото

В създаването на радиото вземат участие видни инженери и учени, Майкъл Фарадей, Андре-Мари Ампер, Алесандро Волта, Георг Ом, Вернер фон Сименс, Джеймс Кларк Максуел, Александър Греъм Бел, поради което се водят спорове кой точно е изобретател на радиото. Първата демонстрация на радиопредаване е направена от Никола Тесла. Възникването на радиото е твърде дълъг и продължителен процес който протича през втората половина на XIX век.

За популяризирането и внедряването на радиото отнема няколко десетилетия. През 1878 г. Дейвид Хюз успява да предаде сигнал на няколкостотин метра. Десет години по късно 1888 г. Хайнрих Херц открива радиовълните.

През 1893 г. Никола Тесла прави демонстрирация пред публика, в която прави подробно описание на отделните елементи използвани в радиотехниката. В процеса на радиопредаване участва и електронната лампа( Електронната лампа е активен електронен компонент, използван в електрическите вериги на радиотехниката и електрониката ).

На 7 май 1895 г. Александър С. Попов конструира първия радиоприемник.
Година по късно на остров Уайт е се построява първия радио предавател, с което получава британски патент за предаването на импулси и сигнали.

И така на бъдни вечер 1906 г Реджиналд Фесенден излъчва първото в света радиопредаване от брега на Масачусетс към корабите в морето и пътниците успяват да чуят коледните песни изсвирени от него на цигулка , както и откъси от Библията. Окончателното радиоразпръскване е поставено през 1909 г. В Сан Хосе. Най- бързо и масово радиото става в Европа и Северна Америка. http://www.radiosbg.com/kratka-istoria-za-izobretyavane-na-radioto
цитирай
7. mt46 - Благодаря!... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0
13.01.2014 20:35
stela50 написа:
Учените откриватели, създатели, изобретатели
движат човечеството напред с хуманни цели ...
Друг е въпросът за приложението им...
С интерес прочетох.
Приятна вечер !

Нико̀ла Тѐсла (на сръбски: Никола Тесла, на английски: Nikola Tesla) е сръбско-американски[2][3][4] изобретател, физик и електромашинен инженер, известен най-вече с постиженията си в областта на променливия ток и електроснабдяването.

Роден в Смилян, Австро-Унгария (днешна Хърватия), по произход Тесла е етнически сърбин, който впоследствие приема американско гражданство.[1][5] Той често е описван като най-значимия учен и изобретател на модерната епоха, човекът, който „разпростря светлина върху лицето на Земята“. Известен е с много и различни революционни приноси в областта на електричеството и магнетизма в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Патентите на Тесла и теоретичните му трудове се превръщат в основа на съвременните електрически системи за променлив ток, включително многофазните системи за електроразпределение и електрическият мотор за променлив ток. Работи в Унгария, Германия и Франция. Привлича вниманието на обществото с доусъвършенстването на динамото и най-вече с патентованите от него принципи на захранване с променлив ток, използвани широко и днес. Открива електромагнитните вълни и техните свойства преди Хайнрих Херц и независимо от него, но предимно поради интереса му към свободната енергия, мерната единица за честота на електромагнитните вълни е наречена на името на Херц. Името на Тесла се използва за мерната единица за магнитно поле[6].

За откритията си и от патентите си Никола Тесла получава значителни парични суми, но използва една голяма част от тях за експерименти. В последните години от живота си живее в хотелска стая номер 3327 в „Ню Йоркър хотел“ в Ню Йорк, почти забравен. Умира безпаричен, в дългове[7][8][9][10].

След смъртта му, както личността му, така и постиженията му потъват в забрава. Предполага се, че негови записки са иззети от американското правителство, тъй като Тесла няма преки наследници. През деветдесетте години на 20-ти век интересът към него като личност и към научните му постижения се възобновява и в началото на 21-ви век нараства значително[11][12].
цитирай
8. iliada - Хубав въпрос!
14.01.2014 08:36
Чета и си мисля ,колко мъка са донесли на хората изобретения тласнали развитието на човечеството напред ,но попаднали в лоши ръце.....
цитирай
9. mt46 - Да, и аз си мисля...
14.01.2014 13:50
iliada написа:
Чета и си мисля ,колко мъка са донесли на хората изобретения тласнали развитието на човечеството напред ,но попаднали в лоши ръце.....

Колко много пари, умения, усилия са били изразходвани и се изразходват за оръжия и други средства, целящи унищожаването на част от човечеството! И колко учени работят в тази насока!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155894
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148912
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031