Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 14:27 - Тайната на свободната енергия на Никола Тесла е открита
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 20665 Коментари: 0 Гласове:
4



Нико̀ла Тѐсла (на сръбски: Никола Тесла, на английски: Nikola Tesla) (10 юли 1856 – 7 януари 1943) е сръбско-американски изобретател и електро-машинен инженер. Роден в Смилян, Австро-Унгария (днешна Хърватия), Тесла е етнически сърбин по произход, който впоследствие приема американско гражданство. Тесла често е описван като най-значимия учен и изобретател на модерната епоха, човекът, който "разпростря светлина върху лицето на Земята". Той е известен с много революционни приноси в областта на електричеството и магнетизма в края на XIX и началото на XX век. Патентите на Тесла и теоретичните му трудове се превръщат в основата на съвременните електрически системи за променлив ток, включително многофазните системи за електроразпределение и електрическият мотор за променлив ток. Работи в Унгария, Германия и Франция. Привлича вниманието на обществото с доусъвършенстването на динамото и най-вече с откриването на променливия ток. Открива електромагнитните вълни преди Хайнрих Херц и независимо от него, но поради интереса му към свободната енергия, за име на мерната единица е дадено името на Херц.(но мерната единица на магнитната индукция е наречена на него - Тесла).
По покана на Томас Едисон Никола отива да работи и живее в САЩ, където бързо изпада в немилост пред Томас, защитавайки предимствата на променливия ток. Напускайки компанията на Едисон, Тесла изпада в много затруднено финансово положение. С последните си средства и с помощта на един познат, който не е в по-завидно финансово състояние, основава собствена компания. През 1888 г. открива електромагнитната индукция и това изобретява електрическия двигател. Тесла печели конкурс за изграждане на електроцентрала на Ниагарския водопад. Уестингхаус купува патентите на електрическия мотор, който и до днес не е претърпял никакви принципни промени. Тесла се занимава най-интензивно с променливи и високочестотни токове. Едно от най-популярните му изобретения е индукционната „Бобина на Тесла“. В годините преди Първата световна война Тесла патентова много свои открития и продава голяма част от патентите, за да инвестира в проект за универсален предавател. С напредване на войната проектът пропада и Тесла е изправен пред финансов крах. Той продължава да патентова открития, но само най-важните. Друга сфера от откритията на Никола Тесла са разредените газове и как електричеството им въздейства. Така бива конструирана първата луминесцентна лампа. Забележителното е, че той е конструирал машините „в главата си“ и не се е налагало да бъдат правени корекции след създаване на моделите.
Твърдението, че ги получавал свише, е невярно. Просто умът му е бил като изчислителна машина. Показателно за това е конструирането(1931г) на прословутия електромобил на свободна енергия няколко години след революцията в квантовата механика  - публикуването(1926г) на уравнението на Шрьодинген.
Накратко уравнението на Шрьодинген определя енергията на кванта - оказва се, че квантите в определено ограничено пространство могат да имат само опредени стойности на енергията, а не произволни. Така също се оказва че квантите не могат имат 0 енергия - има минимално ниво на енергия определено от размера на пространството, в което се намира кванта. По-ниски стойности на енергията от това са невъзможни.(класическия ЗЗЕ и ЗЗМ е не важат за квантите те редовно го нарушават - например физическия вакуум с виртуалните частици и т.н. - квантите се появят и изчезват от нищото. Енергия и маса се появяват от нищо в рамките на законите на квантовата механика. В квантовата механика законите на класическата физика не важат, там на квантово ниво важат други закони и това означава, че вечния двигател е възможен само на квантово ниво.)
Четири години по-късно(1931г) Никола Тесла открил начин за използване на това за получаване на свободна енергия - истински вечен двигател.
Тесла обаче запазил в тайна принципа на действие и устройството на своето изобретение. Боял се да не съдадат подобни устройства и да не може да продаде изобретението си. Все пак е бил комерсиален. Но никой не се доверявал на машина, чието устройство и принцип са неизвесни. Напрактика тайната погребала това велико изобретение. Докато ние независимо открихме квантовите генератори на свободна енергия и тогава разбрахме, че подобно е било изобретението на Тесла.


Уравнението на Шрьодингер показва че квантите в ограничено пространство имат минимално ниво енергия.
Те не могат да имат произволни стойности на енергията, а само определени нива на енергия. Енергийно ниво или състояние със стойност 0 на енергията е невъзможно. Квантът има минимално енергийно ниво, по-ниски стойности на енергията са невъзможни.

Ако в ограничено пространство попадне квант с енергия по-ниска от минималното ниво на кванта за съответното пространство, тя се увеличава автоматично до минималното ниво енергия, тъй като по-ниски стойности на енергията са невъзможни.
От гледна точка на Принципа на неопределеността на Хайзенберг се увеличава неопределеността на импулса на кванта за сметка на намаляването на пространствената му неопределеност, неопределеността на местоположението или координатите.

Ако квантът е фотон, електромагнитна вълна, можем в спектъра на радиовълните да получим свободна енергия на този принцип.
Например в плътно затворена метална кутия се излъчват радиовълни от подходяща антена вътре в кутията. Размерите на кутията са по-малки от половината дължина на вълната, полувълната. Те не могат да преминат извън стените, отразяват се от тях и са затворени в ограничено пространство.
Тогава енергията им се увеличава от само себе си  до минималното ниво на енергията на фотоните, електромагнитните кванти за размера на кутията, тъй като тя е по-ниска от него при тяхното излъчване. (E=hv, v-честота, h-константа на Планк, Е - енергия на кванта)
Квантите с увеличена енергия и честота съответно се приемат от друга или други подходящи антени разположени в кутията. След това получения високочестотен ток се изправя с токоизправител. Така вече може да се използва за битови и промишлени нужди.


Това може да е било вече реализирано:

“С подкрепата на компаниите Pierce-Arrow Co. and General Electric през 1931 Тесла свалил бензиновия двигател от новият автомобил на фирмата "Pierce-Arrow" и го заменил със стандартен електромотор  без нито един от традиционно известните външни източници да захранване.

После купил от местния магазин за радиочасти 12 електронни лампи, няколко проводника, шепа резистори и събрал всичките тези придобивки в кутия с дължина 60 см, ширина 30 см и височина 15 см с две стърчащи навън пръчки с дължина 7,5 см. Закрепвайки кутийката зад седалката на шофьора, той издърпал пръчките и обявил: “Сега имаме енергия”. След това той карал колата една седмица със скорост до 150 км/ч.

Тъй като двигателят в колата бил без  батерии, тук възниква въпросът – откъде взема енергия? Тесла отговарял: “От етера около нас”. Хората не му повярвали и започнали да говорят лошо за него.

Това разсърдило Тесла, той свалил тайнствената кутия от транспортното средство и се върнал в лабораторията си в Ню-Йорк. Тайната му си отишла заедно с него!"

Предполага се, че кутията на Тесла(същата коятo монтирал в електромобила си) е съдържала осцилатор свързан с диполна антена, която излъчвала вълни, на които полувълната/половината им дължина е по-дълга от самата кутия. Те се отразявали от стените й(метални, но може и с мрежа от проводници - отражателна решетка) и се скъсявали  по квантовата механика и енергията им се увеличава( до Минималната енергия на кванта - вълна-частица в ограничено пространство, по-ниски стойности на енегията от нея са невъзможни - уравнение на Шрьодингер - минимална възможна стойност на енергията на кванта!) заедно със честотата и са се приемали от друга антена за увеличената честота, където се е получавал високочестотен ток, който може да cе изправя с токоизправител. Това може да се обясни и с принципа на неопределеност на Хайзенберг като при увеличаването на пространствената определеност  c намаляването на пространството, в което е ограничена вълната частица, се увеличава пропорционално импулса й и съответно енергията й.

За конкретната схема може само да се гадае.

Може да се предположи, че е използвал рамкова/диполна антена свързана с двулампови осцилатори за 2,2-3м вълни(ок.100 МХц) синхронизирани вероятно с индуктивна връзка(или един осцилатор, а останалите лампи служели за усилване) - съответна дължина на антената 1,1-1,5м, поради правоъгълните очертания на кутията и по-висока ефективност. Вълните са се скъсявали до 30см (ширина на затвореното пространство 15см - 1/2 дължина на вълната) приемните антени/диполи са били с дължина 15см - предполага се, че за повишаване ефективността е използвал няколко приемни антени!
 За пояснение в двуламповият осцилатор няма кондензатори - замества го капацитетът м/у електродите на електронната лампа.
Днешните полупроводникови прибори - транзистори предлагат и по-добри възможности от някогашните лампи.




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698602
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031