Историята на вечен двигател (7 снимки)

историята

Изобретателите на вечния двигател постоянно реагираха остро на свежи идеи. През Средновековието те се опитват да създадат „перпе­Tuum Mobile "на базата на магнит­тизъм. По-късно те използваха възможностите на електротехниката. В наши дни се прави опит да се създаде на базата на нанотехнологии.

Дори през Средновековието са правени многократни опити за създаване на „перпе­tuum mobile "въз основа на явлението магне­тисма.

През 1269 г. италианецът Пиетро Перегрино пише трактат "Посланието на магнита", значителна част от който е посветен на описанието на желязно зъбно колело, разположено в същата сграда с­магнит.

Според убеждението на изобретателя магнитът трябва да отблъсне най-близкия до него зъб, след това следващия и така нататък от­което кара колелото да се движи непрекъснато. Дали самият Перегрино се е опитал да изгради такава инсталация, не е имало­известен.

двигател

През 1570 г. Йоханес Теснериус, арх­епископът на Кьолн, един от обкръжението на император Карл Пети, предложи своя версия на по-проста­магнитна машина за вечно движение.

На вер. Беше поставен естествен магнит­xy багажник, оборудван с наклонена равнина­костен. Според изобретателя магнитът привлича стоманена топка, която се издига нагоре в самолета,­даде през дупката и обратно­до началната точка. На теория се движете­движението на топката под въздействието на магнит би трябвало да е вечно.

Но тази схема вече беше критикувана от епископ Уилкинс в книгата му „Матема­тик магия ". Ако магнитът има толкова привлекателна сила, че повдига топката нагоре по наклон, пише епископът, тогава този магнит е малко вероятно да позволи на същата топка да падне през дупката. Той просто ще привлече, „залепи“ топката към себе си и движението веднага ще спре.

вечен

Опитвайки се да преодолеят подобни трудности, изобретателите започнаха да търсят специално вещество, способно да неутрализира­извикайте силите на магнетизма, така че те да се включват и изключват в изчислените моменти от време. Ако поставите място­кал от такова вещество между два магнита, увериха те, би било лесно да се постигне вечно движение, комбинирайки в механизма на магнитното и немагнитното­течащи материали като мед и желязо.

В началото на 19 век шотландският образ­търговец на дребно самоук, професионален обущар­Fessions Spence обяви, че е намерил такова чудо и вече е изградил, предполага се, две перфектно работещи майки­гуми. Новината за известно време се превърна в сензация. За съжаление скоро стана ясно, че Спенс е изневерил.

снимки

КОЛА НА ИНЖЕНЕР ПАЙН

Развитието на електротехниката едва започна­ki, тъй като изобретателите на вечния двигател веднага взеха възможностите му в своята ар­сенален.

Най-популярният проект "perpe­tuum mobile "въз основа на текущата сила от сто­схема, при която електрически двигател захранва генератор, а той от своя страна захранва енергия без никаква­загуби същия двигател. В резултат на това веригата трябваше да работи вечно без никакво презареждане. Характерно е, че заявления за такива изобретения са подавани не само­ko са самоуки, но дори и дипломирани инженери.

вечен двигател

От време на време имаше слухове, че­талантлив инженер от провинциите твърди, че е изобретил генератор, който би могъл, поради атмосферното електричество, да води­дръпване действие­вашият мотор от 20 конски сили! Никой обаче не е видял този генератор на чудо със собствените си очи.

Но тогава през 1870 г. имаше сензация.

Определен инженер Пейн демонстрира своята електромагнитна машина в Нюарк, Ню Джърси. Тази доста обемиста конструкция беше инсталирана на втория етаж на голяма производствена сграда.

Колата на Пейн получи импулс от малка електрическа батерия, след което всички нейни механизми и компоненти се включиха непрекъснато. Машината е била изследвана от специалисти, които са казали, че може да се използва за работа в стругарски цехове, дъскорезници и дори на речни кораби.!

Незабавен изобретател на знаменитости обяви, че една машина може да бъде направена още по-съвършена, като инвестира малко пари в нейното усъвършенстване. Казват, че той има прекрасни идеи, чието изпълнение ще позволи серийното производство на уникална новост. Скоро той създаде компания и­независимо дали е разграбен.

Друга възможност за колесен вечен двигател

историята

Делата на изобретателя вървяха отлично до времето, когато неговото въображение не се интересуваше­- попита д-р Хенри Мортън от същия Нюарк. Мортън настоява изобретателят да му даде възможност­гледайте колата по-внимателно.

Тъй като случаят стана публичен и по-нататъшният успех зависи до голяма степен от заключението на Мортън, Пейн не се противопостави­тази проверка. Morton 8 за няколко дни почти с лупа в ru­ка изучи механизмите на машината, но ник­който не намери улов.

Машината все още беше включена с малка батерия, след което операцията­ла цял ден, без да спира, докато Пейн сам не го изключи.

Това обикновено се случваше около шест вечерта. Мортън вече беше готов в­знаят автентичността на изобретението, но решиха да уредят друго­вяра, тъй като той не остави съмнения.

На този ден той неволно се задържа до вечерта. Изведнъж колата спря. Мортън погледна автоматично часовника си: беше шест вечерта. Той помоли Пейн да включи колата за известно време, но той, очевидно смутен, отговори, че има повреда на някаква част. Но Мортън вече се досеща за­кална причина за спиране.

Един етаж отдолу беше работилница,­задвижвани от конвенционална парна машина. Цехът приключи работата точно в шест часа вечерта. Очевидно настройката на Payne беше свързана с добре прикрита­задвижване на баня от парна машина, а батерията служи само като отклонение.

На следващия ден Пейн изчезна заедно със своите­нейната кола. Но в стаята остана част от металната рамка, която беше използвана за монтажа на инсталацията. Рамката се оказа куха отвътре и размерът на кухината беше такъв, че беше напълно възможно да бъде маскиран­легло в него задвижващ ремък, идващ от долната работилница.

Така че поредната „електротехника­мит за вечен двигател.

ВЕЧЕН НАНОМОТОР

Днес има бързо развитие­вратовръзка нанотехнология. И сега вече е сюжет­Те обсъдиха възможността за създаване на вечен двигател, базиран на тях. По-сериозно от­Дания, има съобщения за първите успехи в тази посока.

Не в аматьорски работилници, а от­известни научни центрове като Ка­Предполага се, че Калифорнийският университет, Барселона, Болоня и други вече са създали наномотор, който не се нуждае от химия­гориво.

Оформен като малка гира с пръстен на дръжката, той е перфектен­прави пълен цикъл за по-малко от една хилядна от секундата. Това професионалист­процесът може да се сравни с работата на автомобил­чук мотор прави 60 хиляди удара в минута.

двигател

Сега остава само да се създаде отгоре­многослойни износващи се покрития и мембрани­свойства на подобни наномотори, работещи съвместно. Именно те ще произвеждат механична мощност­бот във всеки даден обем.

Най-важното тук е, че наномоторът, строго погледнато, не принадлежи към категорията „perpetuum mobile“, тъй като консумира енергия­giyu в процеса на своята работа, само го взема от „безвъзмездното“, „неизчерпаемо­излъчвани "източници - от слънчева светлина, поради температурни разлики, спадане на атмосферното налягане ... Но от гледна точка на обикновените потребители­биячът, тоест всеки от нас, такъв двигател, разбира се, е­nym ", тъй като не изисква никакво презареждане.

Ще бъде ли възможно да се създаде за маса­и удобно използване, независимо дали навлиза широко в живота ни или остава­е на ниво научни експерименти­tov, ще покаже не толкова далечното бъдеще.